Slik utfører du din egen fullmåneseremoni

Nå på søndag 13. oktober er det fullmåne, og da kan du dra ekstra nytte av denne energien ved å lage din egen seremoni. Dette er en fin tid for å gi slipp og komme videre i en prosess, anbefaler healer Ragna Søberg.

Meld deg inn i dag og få tre måneder gratis abonnement


En fullmåneseremoni er en måte du kan benytte den fantastiske energien som månen bringer med seg da den er full. Når det er fullmåne er det en ypperlig tid til å gi slipp og komme videre i en prosess, hva nå enn det måtte være.

Månen har blitt hel igjen, en syklus er over og dette kan du videreføre inn i livet ditt. Kanskje du har kommet i mål med ønskene eller delmålene du satt opp ved nymånen i slutten av september? Eller kanskje du er i en fase i livet ditt hvor du jobber med å gi slipp og komme deg videre? Kanskje du jobber med tilgivelse? Eller kanskje du er i en overgangsfase og det oppleves som tøft? Da er fullmånen et ypperlig spirituelt verktøy som du kan bruke aktivt for å komme videre. Om du ikke skulle ha noen utfordring akkurat nå, så er en slik seremoni flott å gjennomføre uansett.

De neste fullmåner i 2020 er (redigert 29. september 2020):

 • Torsdag 1. oktober
 • Lørdag 31. oktober
 • Mandag 30. november
 • Onsdag 30. desember

Forslag til fullmåneseremoni:

Man trenger jo ikke å gå helt heksebonanza (som jeg gjør i blant) til denne seremonien. Du kan gjøre det så avansert eller så enkelt som du selv ønsker. Noen ganger, hvis jeg har dårlig tid så gjør jeg bare litt, eller deler av seremonien, andre ganger hvis jeg har tid og ønsker å gjøre litt stas ut av dette gjør jeg følgende:

 • Først demper jeg kunstig lys og tenner stearinlys og takker Moder Jord, Far univers, Gud og Gudinnen. (Trenger ikke å takke noen, gjør det som funker for deg).
 • Tenner røkelse eller har på en god olje i lutdiffuseren min.
 • Har en bok klar som jeg skriver ned både det jeg er takknemlig for og tar ut ark med lapper som jeg bruker til å skrive ned det jeg vil gi slipp på og brenne.
 • Har en kort meditasjon med fokus på tilgivelse – jeg tilgir meg selv og andre (mer detaljer under om hvordan).
 • Skriver ned det jeg ønsker på lapper og gir slipp på og brenner dette i en trygg ildfast form eller i vedovnen.
 • Tenker på det jeg er takknemlig for, ofte skriver jeg dette i dagboken. Dette øker energifrekvensen min og hjelper meg å fokusere på kjærlighet og glede, og det vil jeg gjerne ta med meg.
 • Mediterer en liten stund over det jeg er takknemlig for.
 • Er det opphold avslutter jeg seremonien med å gå en tur i måneskinnet. Det gjør godt for kropp og sjel!

Litt om neste fullmånen:

Fullmånen 1. oktober 2020 er i Værens tegn.

Fullmåne i Værens tegn 1 oktober kl. 23:05

Dette er en kraftfull fullmåne hvor du kan ta en liten sjekk med deg selv. Har du en sunn balanse mellom dine og andres behov og sørger du for at du har nok energi i de prosjektene du brenner for?

Væren er det første tegnet i dyrekretsen og står for selvet, eller vårt ego. Dette er et viktig tegn som har masse mot, energi og fremdrift. Folk som er født i Væren er ofte naturlige ledere som er veldig modige. Dette kan også være aggressive og impulsive mennesker. En ubalansert Vær kan fort bli egoistisk i sin iver etter å nå sine mål. Har du vært for ivrig i deg siste slik at du kanskje ubevisst har overkjørt andre i din vei mot dine mål? Eller har du kanskje ikke hatt foten nok på gasspedalen til å komme videre i dine prosjekter. Denne fullmånen er en ypperlig mulighet til å gjenvinne balansen, og bruke denne herlige Vær-energien på best mulig måte!

Når det er fullmåne er det alltid en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

God fullmåne 1. oktober!

Tilgivelsesmeditasjon:

Tilgivelse er det viktigste elementet under en fullmåne. Kun ved å tilgi kan du gi helt slipp på det som holder deg tilbake. Å tilgi betyr ikke at du godtar eller aksepterer handlingen som har blitt utført, men det er den eneste måten du totalt gir slipp på relasjonen, hendelsen, minnet etc. Under er et forslag på meditasjon for tilgivelse:

 • Fall til ro og kom på plass i deg selv. Kjenn hvordan hele kroppen sitter/ ligger. observer.
 • Fokuser så på pust, observer først. Deretter ta tre dype åndedrag.
 • Hva plager deg akkurat nå, eller hva har denne fullmånen blusset opp for deg?
 • Kjenn på det, observer det, anerkjenn det. Dette har skjedd for en grunn. Universet har kommet med det for dette er en del av din prosess.
 • Visualiser denne situasjonen, relasjonen, tingen eller deg selv foran deg. Deretter tilgir du i fra dypet av hjertet ditt. Dette betyr ikke at du godkjenner oppførselen eller det som har skjedd, men du gir slipp. Gjør dette så mange ganger du trenger.
 • Åpne øynene forsiktig og gni hendene litt sammen og kom tilbake da du er klar.

Gi slipp på det som ikke gagner deg lenger – brenn opp frustrasjonene!

Gi slipp på frustrasjoner, bekymringer og tankemønstre ved å skrive ned tanker og bekymringer på en lapp, eller flere lapper, og brenn de i en ildfast form eller i peisen. Overlat det til universet og fortsett på din vei uten å bære på denne tyngden.

Skriv ned og brenn opp det du ønsker å gi slipp på.

Takknemlighetsmeditasjon:

Etter tilgivelsesrunden kan man være litt emosjonell. Øk energifrekvensen din igjen ved å fokusere på det du er takknemlig for. Takknemlighet er magi i praksis!

Skriv først opp en liten liste over det du er takknemlig for å ha i livet ditt akkurat nå, eller noe du er takknemlig for med deg selv. Dette kan være fint å ha i en dagbok. deretter kan du utføre denne meditasjonen:

 • Fall til ro og kom på plass i deg selv. Kjenn hvordan hele kroppen sitter/ ligger. observer. Legg hendene over hjertet hvis det føles behagelig. Aktiver hjertechakraet ditt.
 • Fokuser så på pust, observer først. Ta deretter noen dype åndedrag.
 • Se for deg noen eller noe du er skikkelig glad for at du har i livet ditt. Et dyr, barnet ditt, kjæresten din, familiemedlem eller lignende. Virkelig kjenn hvor glad du er i denne personen, tingen eller dyret.
 • Tenk så over tre andre ting, det kan være store og små ting. Alt fra at du har tak over hodet til at du er frisk. Send en takk for hver ting til universet. «Spread the love».
 • Åpne øynene forsiktig og gni hendene litt sammen og kom tilbake da du er klar.

Avslutt med spasertur

Å gå en tur i månelyset etter en slik seremoni er som å sette prikken over i-en. Månelyset er utrolig kraftfullt. Det både renser og fyller på energilagrene våre. Er det mulighet for å ta en tur eller bare se på månen fra et vindu i huset ditt, så anbefaler jeg deg det. Selv om det kanskje ikke er like magisk da det er overskyet, vil månens energier fortsatt ha effekt om man ikke ser den også.

Opptak med fullmåneseremoni rett før fullmånen 14. september 2019:

Her forteller jeg litt om fullmåneseremoni i en av mine livesendinger på Facebook. Det er også guidede meditasjoner her hvis du ønsker å bruke dette opptaket til hjelp.

Med dette ønsker jeg deg en kraftfull, magisk og flott fullmåne og håper du får til en flott seremoni som passer akkurat deg!

Stor klem fra Ragna 🙂