Intuisjon og klarsyn, hva er det?

Intuisjon og klarsyn er to forskjellige ting, men de påvirker også hverandre. Her får du vite forskjellen, og du får noen verktøy slik at du kan utforske dette videre selv.

Intuisjon – informasjon fra ditt indre:

Meld deg inn i dag og få tre måneder gratis abonnement


Svaret på hva intuisjon er har sikkert mange versjoner, det kommer an på hvem du spør. Og jeg tenker at alle disse svarene er riktige på hver sin måte. Intuisjon er veldig personlig.

For meg er intuisjon den informasjonen som kommer fra kroppen og sjelen min. Det nære og indre. Når man kobler seg til intuisjonen sin jobber med informasjon fra innsiden. Følelsene dine. Dette er sjelen din som snakker til deg.

Person som holder på magen sin

Intuisjonen er for mange av oss koblet til magefølelsen, du bare vet at noe er riktig eller galt. En slags «vibbe», «feeling» eller tanke som slår inn. Intuisjonen kicker inn når du bare vet hvem som prøver å kontakte deg, tenker på en person også ser du på telefonen og denne personen ringer eller sender deg melding. Intuisjonen trer inn da noe bare «stopper opp» i kroppen din eller hverdagen din.

Her kan det også være elementer fra klarsynet ditt, og det kommer jeg tilbake til.

Intuisjonen til mamma reddet livene våre:

Ragna Søberg (t.h.) og moren på Alternativmessen på Lillestrøm i 2015.
 

21. september 2006 hadde jeg øvelseskjørt hele dagen med mamma da vi kjørte flyttelass. Plutselig på ettermiddagen sa hun: «Nei, nå skal jeg kjøre». På akkurat den turen ble vi møtt av en bil som kom over i vår veibane og det hele endte med at vi landet på taket i grøfta takket være mammas raske reaksjon som var å svinge av veien – dette reddet livene våre. Hun fulgte intuisjonen sin takk og pris!

Jeg tror ikke vi hadde overlevd hvis jeg hadde kjørt ettersom jeg på det tidspunktet hadde så mye mindre kjøreerfaring enn henne. Jeg hadde nok blitt stiv av skrekk. Heldigvis visste mamma hva hun skulle gjøre. Takk mamma ❤

Mediter og kom i kontakt med intuisjonen din:

Man utvikler sine intuitive evner ved å jobbe med meditasjon der man kjenner ordentlig på kroppen. Hva forteller den og sjelen deg? Intuisjonen din kan «sitte» i et annet sted enn det gjør på meg. Man kaller det ofte magefølelsen og det sitter ofte her. Dette kan du øve litt på ved å følge de punktene jeg har satt opp som forslag til meditasjon nederst i dette innlegget. Les gjennom noen ganger før du begynner. Du kan også se LIVE-sendingen på nytt på Facebook.

Klarsyn – informasjonen kommer utenfra:

Det er masse gråsoner mellom intuisjon og klarsyn. Her også finnes det nok mange forklaringer på hva klarsyn er, jeg snakker kun ut ifra min egen erfaring. Når man jobber med klarsynet, så mener jeg at det er det ytre elementer man jobber med. Man jobber med informasjon fra utsiden. Mediumer jobber med klarsynet da de snakker med ånder fra den andre siden.

Det finnes forskjellige typer av klarsyn og mange bruker en god kombinasjon:

 • Man «ser» – clairvoyance, klarsyn
 • Man «hører» – clairaudience, klarhørsel
 • Man bare «vet» ting eller får opp masse informasjon ved å føle på ting – clairsentience, klarfølelelse
 • Man bare vet,  nesten som et orakel – clairrecogizance, å vite. Her blir det ofte blandet med intuisjonen også!
Krystallkuler har vært et kjærkomment verktøy til å «se» og tyde informasjonen som kommer utenfra av klarsynte.

Hvordan jobbe og øve på klarsynet? Be om tegn!

Man jobber med klarsynet da man ber om å se informasjon om en enkelt sak. For eksempel: «Hvordan ser det ut i den nye jobben min». 

Man kan trene på klarsynet ved å rett og slett øve på det. Øv på det gjennom meditasjon, med orakel- og tarotkort, med krystallkuler, med teblader, kaffegrut, etc.

Snakk  med hjelperne dine, englene dine – be om hjelp og be om tegn. Det kan hende du ikke får svar med en gang, men at det kommer i en drøm eller ved et heldig møte eller hendelse. Dette kan du også øve litt på i meditasjonen som ligger helt nederst i dette blogginnlegget.

Husk å sette grenser på hva slags energier du skal tillate å komme til deg:

Før du begynner å jobbe med enten intuisjonen din eller klarsynet spesielt, så råder og anbefaler jeg deg å sette tydelige grenser på hva du skal tillate at kommer til deg. Si noe som det her før du begynner:

«Under denne meditasjonen eller øvingen føler jeg meg trygg og komfortabel med den informasjonen som kommer til meg. Kun velmenende og gode hjelpere, skytsengler og andre velmenende vesener er tillatt hos meg. Jeg ser kun det jeg skal i forhold til hvor jeg er i utviklingsforløpet. Jeg er trygg og dette er kjærlighetsfull og nyttig læring.»

Gråsoner i informasjonen man får fra intuisjonen og klarsynet:

Engler, hjelpere og kjære fra den andre siden kan påvirke tankene, handlingene og omgivelsene våre. De kan påvirke tankesettet vårt for å hjelpe oss og gjør det alltid ut i fra ren kjærlighet. Da er det ikke alltid like lett å skille ettersom det kan føles som om at det kommer fra deg selv.

Den beste måten å lære seg å skille på den informasjonen er å jobbe bevisst med hva slags informasjon du ønsker deg. Be om tegn fra engler, hjelpere og universet hvis du vil øve på klarsynet.

Men vær obs på at du kan få beskjeden din gjennom intuisjonen. Det er ikke alltid like lett å skille informasjonsopphavet med andre ord. Det krever en viss bevissthet fra deg.

Hvordan jobber jeg?

Ragna lener seg mot et tre

Jeg jobber med en kombinasjon som fungerer for meg. Som healer jobber jeg alltid ut i fra hjertet uansett om jeg healer eller gir veiledning. Og jeg tar inn informasjon i dette chakraet. Dette er min «powerknapp» om jeg kan kalle det det 🙂 Dette vil si at jeg føler sterkt når jeg jobber. Dette er min måte å samle nok stikkord slik at jeg kan gi veiledning. Jeg kan bli emosjonell, stressa, glad, føle sinne, ja kanskje hele bøtteballetten! Dette var utrolig slitsomt før jeg lærte å bruke denne informasjonen konstruktivt. For å kunne jobbe konstruktivt med dette så spør jeg alltid om dette er min eller den jeg jobber med sin energi. Det er ikke alltid like lett å skille, men med trening så blir det lettere og lettere og for meg et godt verktøy.

I tillegg bruker jeg, som mange av dere vet, også tarot- og orakelkort. Dette «kickstarter» mitt klarsyn og gir meg noe å jobbe ut ifra. Jeg stoler fullt å helt på deres visdom og at de kortene som kommer, er de riktige.

Jeg ber også en bønn til kortene hver dag før jeg begynner å jobbe med de. Med tarot- og orakelkortene så kan jeg også «se» med det indre øye eller det tredje øyet, chakraet i pannen. Det kan komme inn bilder eller ord. Så en herlig kombinasjon. Konklusjonen her er at jeg bruker både intuisjonen (det som sitter i kroppen) og det som kommer inn fra det ytre via klarsynet.

En meditasjon hvor du bli kjent med din intuisjon og ditt klarsyn:

Utsnitt av mediterende figur med universfarger inni

Hvis det er et tema eller spesifikt spørsmål du vil jobbe med så kan det være greit å ha dette klart før du begynner, eller du kan bare ta det som kommer til deg.

Si gjerne setningen jeg skrev litt lenger opp slik at du føler deg trygg og sikker i din prosess før du starter. Sørg for at du har litt tid alene og at du sitter eller ligge godt og slapp helt av. Les gjennom punktene noen ganger før du begynner slik at du vet hva du skal gjøre. Eventuelt les de inn på taleopptak på telefon og lytt til etterpå. Lykke til!

 • Først jorder du deg. Du kobler deg skikkelig til Moder Jord (jordenergien). Hun favner, holder og beskytter deg. Hun er alltid der for deg. Se for deg at det vokser røtter ned i bakken til henne, på denne måten er du jordet og trygg.
 • Deretter kobler du deg skikkelig til kroppen. Gå igjen gjennom de forskjellige kroppsdelene og kjenn ordentlig etter.
 • Kjenn hvor avslappet du er og hvor tilstede du er. Nå er du ordentlig på plass i det tempelet sjelen valgte i dette livet.
 • Nå kan du spørre, hva sier intuisjonen din til deg? Er det noe du bør vite? Eller hva sier intuisjonen din om temaet du har tenkt på til denne sendingen?
 • Hva skjer nå i kroppen din? Er det en kroppsdel som kommer mer tydelig frem enn noen andre? Får du opp noen følelser? Blir du emosjonell? Blir du sint? Får du vondt? Du er trygg kjære sjel. Vær litt i dette, selv om det kan være tøft. Kanskje føler du ingenting, og det er også helt greit! Føl og kjenn etter.
 • Takk intuisjonen din og pust og jord deg igjen, bli bevisst på røttene dine igjen. Energien flyter og du jobber med deg selv.

Nå kan du begynne med klarsynet ditt:

 •  Herlig, nå kan du gå videre til den ytre informasjonen og klarsynet ditt. Pust godt og vær trygg. Dette er en hellig stund med kun velmenende, kjærlighetsfulle og gode energier og vesener.
 • Nå kan du be om tegn og beskjeder fra for eksempel hjelperen din, engelen din, alvene dine eller andre vesener, kanskje fra noen fra den andre siden.
 • Ikke stress om du ikke får inn noe med en gang. Dette er en treningssak. Bare vær litt i denne stunden, hva får du inn? Er det et bilde? En sangtekst, en setning eller farge? Det kan komme som så mangt. Eller blir du igjen koblet til følelsen du hadde i sted? Vær litt i det og pust.
 • Takk universet og de som kom til deg for beskjedene du fikk. Nå kan du begynne sakte og pent å komme tilbake til deg selv. Beveg litt på fingre, tær, ta noen dype åndedrag og strekk på kroppen. Ønsk sjelen ordentlig velkommen tilbake. Nå er du hel igjen. ❤
Ragna med tarotkort

Stor klem fra Ragna!

Del gjerne blogginnlegget hvis du ønsker. 🙂