Intuisjon – nøkkelen til din sjels visdom

Har du noen gang bare «visst» at ting ikke har føltes riktig, eller motsatt, det har ikke vært tvil om at du er på rett vei eller gjorde det rette valget for deg? Det er stor sannsynlighet at du lyttet til intuisjonen i disse tilfellene.

Meld deg inn i dag og få tre måneder gratis abonnementFor meg er intuisjon den informasjonen som kommer fra kroppen og sjelen min, med andre ord et nære og indre. Intuisjonen gir tilgang til informasjon og visdommen fra ditt indre.  Dette kan være følelsene dine. Intuisjonen er sjelen din som snakker til deg via tett samarbeid med din kropp.

Intuisjonen kan føles rent fysisk

Intuisjonen er din sjels måte å dele visdom og informasjon med deg.

Intuisjonen er kanskje bedre kjent gjennom uttrykket en  «magefølelse». Mange kjenner en sensasjon som for eksempel at det «kniper», «kiler», eller «slår» i magen når noe er galt. Man kan også få «sommerfugler» når noe føles veldig bra. Intuisjonen kan være en «vibbe» eller tanke som slår inn, eller man kan plutselig få gåsehud og kraftig skjelving selv om det er godt å varmt i rommet man er i.

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvordan intuisjonen kommer med informasjon til deg. Dette er veldig individuelt og hvordan og hvorfor du hører den kan variere på dagsform og hvem du er med.

Hvordan vet man at det ikke er klarsynet som kommer med informasjon?

Det finnes mange teorier og faglige fremgangsmåter om hvordan du skal bruke og komme i kontakt med intuisjonen og klarsynet ditt. Intuisjon blir ofte brukt med samme betydning som klarsyn. Dette mener jeg personlig er feil. Jeg mener at intuisjonen kommer med informasjon og visdom fra din sjel, mens klarsynet ditt kommer med informasjon fra ytre kilder, for eksempel fra ånder, reading av andre, energier i naturen eller hus.

Blir du overveldet av følelser og tanker i blant? Stopp opp og spør om det er intuisjonen din som kommer med informasjon eller ytre kilder du tar inn.

Det viktigste du kan gjøre for å vite hva slags informasjon du får inn er å sette en tydelig intensjon og mål før du begynner å arbeide med din intuisjon eller klarsyn. Er du i en situasjon hvor det er mange mennesker eller mye energier og du blir overveldet, spør om det er ditt eller noen andres sitt. Dette kan du gjøre høyt, eller du kan spørre inni deg. Tillat litt tid og stillhet. Hva er det første som kommer til deg? Stol på det som kommer, ikke begynn å analysere det.

Min erfaring er at hvis det er noen andres energi eller tanke, så forsvinner det når jeg stiller dette spørsmålet. Vedvarer sensasjonen, tanken eller opplevelsen, er det mitt. Dette kan oppleves forskjellig, men du vil på en eller annen måte få svar når du stiller dette spørsmålet. Når du øver i en gruppe eller gir reading, kan det være fint å spørre om ting gir gjenklang. Gjør det ikke det er det stor sjanse for at det er ditt eget.

Intuisjon er informasjon vi får tilgang til fra vårt indre, mens klarsyn er informasjon vi får fra ytre kilder.

Slik skjelner du mellom informasjon du får gjennom intuisjon og klarsyn

Intuisjon:

Man kobler til sjelsvisdom og går «inn i seg selv» via meditasjon, bruk av krystaller, rolig yoga, tur eller lignende. Dette krever gjerne litt ro og man reflekterer over hva man selv vil. Hvordan reagerer kroppen når du tenker på forskjellige utfall? Ofte er følelsene koblet tett til hvordan vi oppfatter intuisjonen. 

Klarsyn:

En klarsynt kan bruke verktøy som pendel, krystaller, tarot- og orakelkort for å finne svarene eller visdommen man søker.

For å finne svar kontakter man ytre kilder, eller kloke vesener utenfor seg selv og sin sjel. Dette kan for eksempel være å kontakte engler, alver eller andre vesener via tarot- og orakelkort for hjelp og svar. Eller kanskje man kontakter noen på den andre siden (snakker med ånder), eller man kontaker egne hjelpere og guider for veiledning. For denne type arbeid finnes det en rekke verktøy for å komme i kontakt med visdom: krystaller, pendler, tarotkort, orakelkort, kaffegrut, teblader og mye mer. Listen er lang. Man kan også bare bruke klarsynet som det er og ta inn informasjon uten å bruke verktøy.

Hvordan komme i kontakt med din intuisjon?

Oversikt chakraene våre

Det er mange måter å komme i kontakt med din intuisjon. Til å begynne med anbefaler jeg at man bruker meditasjon som verktøy for å bli bedre kjent med intuisjonen din. Synses du det er vanskelig å meditere eller komme i gang? Les gjerne denne artikkelen om hvordan du kan finne din meditasjonsform.

Som med klarsynet ditt er det energimessig ut ifra ditt pannechakra man jobber når man kobler seg til intuisjonen. Dette gjelder selv om du kjenner det for eksempel mer fysisk i magen når du jobber intuitivt. Pannechakraet sitter midt mellom øyenbrynene våre og heter «Ajna» på sanskrit.

Vær tydelig og sett en klar intensjon før du begynner

Under har jeg skrevet en meditasjon du kan bruke, men det er viktig å sette en klar intensjon og forbereder deg litt først. Her er en liten liste med forslag du kan gjøre før du begynner å bli kjent med din intuisjon:

 • Sørg for at du sitter eller ligger godt og er varm. Det skal være komfortabelt å meditere.
 • Sett en tydelig intensjon om at du ønsker å komme i kontakt med intuisjonen og din indre visdom.

  Ametyst er en flott krystall å bruke til å komme in kontakt med både din intuisjon og ditt klarsyn.
 • Hold gjerne en krystall i hendene dine, gjerne ametyst, lilla fluoritt eller bergkrystall (klar kvarts).
 • Aktiver forsiktig ditt pannechakra (det tredje øye/«Ajna») ved å gjøre følgende:
  ‒ Legg en krystall, gjerne ametyst midt mellom øyenbrynene dine.
  ‒ Lukk øynene dine og se opp mot midten av pannen. Gjør det kun et par ganger og ta pauser hvis du blir sliten.
  ‒ Du kan også stryke og trykke lett på området i pannen hvor det tredje øye sitter.
  ‒ Når pannechakraet er aktivert kan det hende du kjenner en sensasjon som «prikking» eller bevegelse.
  ‒ Lukk gjerne øynene. Fokuser litt på pusten din, samt jording slik at du faller i ro.

Vet du ikke hva jording er, kan du lese denne artikkelen for tips.

Da du er klar kan du fortsette med stegene under.

Meditasjon for å komme i kontakt med din intuisjon:

 1. Fokuser på kroppen din. Gå igjen gjennom de forskjellige kroppsdelene og kjenn ordentlig etter.
 2. Kjenn hvor avslappet du er og hvor tilstede du er. Nå er du ordentlig på plass i det tempelet sjelen valgte i dette livet.
 3. Nå kan du spørre, gjerne høyt, eller inni deg selv: Hvordan ønsker min intuisjon å kommunisere med meg? Hva sier intuisjonen min til meg? Er det noe jeg bør vite?
 4. Hva skjer nå i kroppen din? Er det en kroppsdel som kommer mer tydelig frem enn noen andre? Får du opp noen følelser? Blir du emosjonell? Blir du sint? Får du vondt? Du er trygg kjære sjel. Vær litt i dette, selv om det kan være tøft. Kanskje føler du ingenting, og det er også helt greit! Føl og kjenn etter. Sjelen din vil hjelpe deg.
 5. Takk intuisjonen din og pust og jord deg igjen, bli bevisst på røttene (jording) dine igjen. Rør lett ved pannechakraet igjen med intensjon om å «lukke det» til normalposisjon igjen. Det er ingen hensikt at det er mer åpent enn nødvendig når vi ikke jobber aktivt med intuisjon eller klarsyn. Det kan i verste fall føre til tapping av energi.
Meditasjon er en flott fremgangsmåte å komme i kontakt med intuisjonen din.

Ta gjerne notater rett etter meditasjonen slik at du ikke glemmer eventuelle viktige beskjeder eller sensasjoner som su kan jobbe videre med neste gang du ønsker å komme i kontakt med din sjels visdom.

Trenger du hjelp til å komme i kontakt med din intuisjon og ditt klarsyn?

Fra helgeworkshop om intuisjon og klarsyn i oktober 2019.

Helgen 25. til 26. januar arrangerer jeg en helgeworkshop i intuisjon og klarsyn og hvordan du kan komme i kontakt med disse evnene, som JA, også du har. Jeg mener at alle har disse evnene og at de kan trenes opp. Det er fortsatt noen ledige plasser. Les mer om denne helgeworkshoppen og meld deg på via hjemmesiden til Spira Healing.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du lurer på noe! Send meg gjerne en e-post på: ragna@spirahealing.no

Bli kjent med dine intuitive og klarsynte evner helgen 25. – 26. januar på Stange.

Stor klem fra Ragna 😊