Personvernerklæring

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan SanaVia as, org.nr 915948510, samler inn og behandler personopplysninger relatert til tjenester levert av magasinet Medium og mittmedium.no

Behandlingsansvarlig

Magasinet Medium, ved SanaVia as, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn personopplysninger, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (jamfør EUs personvernforordning artikkel 13 og 14).

Formålet med behandlingen

Vi bruker personopplysninger til de følgende formål:

  1. Gi abonnenter/prøveabonnenter på magasinet.
    1. Sende abonnenter/prøveabonnenter på magasinet Medium.
    2. Gi abonnenter/prøveabonnenter tilgang til “Min side”, digitalutgaven og andre digitale produkter.
    3. Sende redaksjonelt nyhetsbrev.
  2. Fakturere abonnenter.
  3. Kundeservice og oppfølging av abonnenter (kommunikasjon om blant annet informasjon om produktet, betalingsoppfølging, distribusjonsavvik, returer, oppfølging av klager).

Medievekst er leverandør av overnevnte abonnementstjenester og håndterer oppfølging av abonnenter på vegne av magasinet Medium.

  1. Styrke relasjonen til abonnentene: Invitere abonnenter til arrangementer i regi av magasinet eller oppfordre til vervekampanjer.
  2. Salg og markedsføring overfor aktive abonnenter og prøveabonnenter: Tilby å endre abonnementstype eller starte fast abonnement.
  3. Salg og markedsføring overfor tidligere abonnenter og prøveabonnenter: Tilby å gjenoppta abonnementet.
  4. Forbedre våre produkter og tjenester, slik at vi kan tilpasse overfor våre abonnenter/lesere.
  5. Måle effekten av annonser. For å gjøre dette vil vi lage anonymisert statistikk over hvordan våre brukere reagerer på annonsene på våre nettsider. Effekten av annonsene blir også gjort tilgjengelig for våre annonsører.

 

Hva er det rettslige grunnlaget?

Vi har grunnlag for å behandle personopplysninger etter Lov om behandling av personopplysninger (LOV-2008-06-15-38) § 2 og EUs personvernforordning.

Det er nødvendig for Sanavia as å lagre opplysninger for å oppfylle avtalen med våre abonnenter, for å overholde lover og regler (f.eks. regnskapsloven) og for å kunne opprettholde den nødvendige oppfølgingen av våre abonnenter.

Hvilke personopplysninger behandles?

Vi behandler både personlige opplysninger og ikke-personlige opplysninger om deg. Personlige opplysninger er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson. Ikke personlige informasjon, er opplysninger som ikke avslører din personlige identitet.

Personlig og identifiserbar informasjon som vi samler inn, er:

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Kjønn
  • Påloggingshistorikk
  • Betalingshistorikk

Om betalingsinformasjon

Ved betaling av abonnement deler du betalingsopplysninger og/eller kortopplysninger med betalingsleverandøren. Betaling blir behandlet av leverandørene på vegne av deg. Betalingshistorikk lagres på din kundeprofil hos Medievekst. Det er ikke mulig å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer.

Vi bruker følgende betalingsleverandører: DnB og Teletopia Interactive (SMS-betaling)

Hvor hentes opplysningene fra?

Personopplysningene vi behandler er opplysninger du selv har oppgitt. Dersom du er blitt vervet som prøveabonnent kommer opplysningene fra den som har vervet deg. Utover dette tilfører og oppdaterer vi ytterligere relevant informasjon gjennom vår samarbeidspartner Medievekst as.

Hvilke opplysninger hentes inn?

Vi krever kun personidentifiserende opplysninger som er nødvendig for å gi deg de tjenestene du har bestilt.

Hvordan sikres opplysningene?

Vi skal bruke alle rimelige forsiktighetsregler for å påse at våre medarbeidere, databehandlere og tredjeparter som har tilgang til opplysninger om deg, har adekvat informasjon for å sikre at de bare behandler disse opplysningene i samsvar med denne erklæringen og våre forpliktelser etter personvernlovgivningen.

SanaVia AS vil ikke avsløre, selge, distribuere, leie ut, lisensiere, dele eller videresende opplysninger eller personlig informasjon til noen tredjepart andre enn de som har avtale og leverer tjenester til SanaVia as. Dersom vi formidler dine personopplysninger til en tredjepart, vil vi forsikre oss om at det finnes ordninger og avtaler som sikrer opplysningene og forhindre at tredjeparten bruker personopplysningene til andre formål enn det som er avtalt.

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler, og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten og samtidig ber om at opplysningene skal slettes. Andre personopplysninger som ikke er knyttet til et aktivt abonnement vil bli slettet senest etter 36 måneder.

Våre databehandlere

For å kunne levere gode tjenester og opplevelser for våre brukere og abonnenter har vi inngått avtale med flere leverandører. Vi vil ikke dele personopplysninger med våre leverandører i større utstrekning det som er nødvendig for å fullføre formålet, for eksempel utsending av avisen eller nyhetsbrev.

SanaVia as har databehandleravtale med tredjeparter som behandler personopplysninger på våre vegne i henhold til gjeldende lovkrav. Det er kontraktfestet at våre leverandører eller partnere ikke kan bruke eller oppgi dine personopplysninger til andre formål uten tillatelse.

Følgende leverandører behandler personopplysninger for oss:

  • Medievekst AS (CRM-kundesystem og betaling for abonnement)
  • Posten AS
  • Google Analytics (Samler inn avidentifiserte opplysninger om besøk på våre nettsider)
  • Google DFP (Administrerer annonser som vises på våre nettsider)
  • Adform (Kjøp og salg av programmatiske annonser)
  • Google Forms (Utsending av spørreskjema ved oppsigelse av abonnement)

Hvilke rettigheter har den registrerte?

Alle personer som spør, har rett til informasjon om behandling av sine personopplysninger i en virksomhet etter EUs personvernforordning artikkel 15.

Hvis SanaVia as behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger.

Dersom personopplysningene om deg er uriktige eller ufullstendige kan du be SanaVia as rette dem.

Hvis du har samtykket til behandling av dine personopplysninger til nærmere bestemte formål, kan du når som helst trekke samtykket tilbake. Vi vil da stanse den behandlingen av dine opplysninger som bygger på samtykket.

I enkelte sammenhenger behandles personopplysninger fordi behandlingen er nødvendig for å oppfylle våre berettigede interesser. I slike tilfeller har du som registrert rett til å protestere mot at vi behandler personopplysninger om deg. Som hovedregel vil vi da stanse denne behandlingen av personopplysninger.

Du har også i enkelte sammenhenger anledning til å be om at behandlingen av dine personopplysninger stanses eller begrenses. Dersom du benytter deg av denne rettigheten kan opplysningene dine kun behandles basert på samtykke fra deg eller for enkelte andre formål som fremgår direkte av personopplysningsloven. Nærmere informasjon om denne rettigheten finner du på hjemmesidene til Datatilsynet.

Du kan endre opplysninger om deg på Min side. Dersom du ønsker innsyn, få slettet opplysninger, eller har andre henvendelser kan det rettes til vår kundeservice på medium@aboservice.no

Informasjonskapsler (cookies) på nettsidene

SanaVia as nettsider bruker informasjonskapsler (cookies). Hvis du klikker videre på våre nettsider, godtar du at det settes informasjonskapsler i nettleseren din. Noen cookies er vesentlige for at enkelte funksjoner du bruker skal fungere. For eksempel når du logger inn hos oss, benytter vi cookies for å holde deg logget inn fra side til side, og forenkle din brukeropplevelse.

En tredje kategori av cookies er der for å forbedre brukeropplevelsen for deg, for eksempel ved å hindre at du ser den samme annonsen gang på gang, eller for å sikre at du ser annonser for ting du er opptatt av oftere enn ting du ikke synes er så relevant.

Hvis du ikke ønsker at vi skal sette cookies hos deg, kan du enkelt slå av cookie-funksjonen i din nettleser. Om du velger å slå dette av, må du huske at mange av funksjonene nevnt over ikke vil virke, eller virke dårligere enn nå. Slik administrerer du informasjonskapsler (fra nettvett.no).

Endringer

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i personvernerklæringen, det være seg endringer i regelverk eller opplysninger rundt vår virksomhet og/eller leverandører/samarbeidspartnere.

Henvendelser, innspill eller klager

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne erklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger, kan du ta kontakt med oss på post@mediumforlag.no, på 22004600 eller ved å sende et brev til SanaVia AS, Hoffsveien 1a, 0275 Oslo.

Du har også rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet.

 

Spread the love