Magi i de synske hender

Britt-Helene Johansen Hestetun bruker «hvit magi» for å få hverdagen til å gli på skinner. Den tidligere blomsterdekoratøren har siden 2005 hjulpet folk med sine healende og klarsynte evner. Det har gitt henne det livet hun ønsker seg.

Meld deg inn i dag og få tre måneder gratis abonnementTekst: Julie C. Høie

Blant høye fjell og store vestlandsskoger får Britt-Helene Johansen Hestetun (f.1957) dagene til å gå med å følge opp fire voksne barn, ti barnebarn og en haug med hunder. Blant de pelskledde er det fire japanske spisshunder, fire maltesere, en pomeranian og en shih tzu.

– Ja, og i tillegg har jeg en blåpannet papegøye, kvitrer Britt-Helene, som bor i idylliske Årdal i Sogn.

– Den fikk jeg i 2002. Han heter Paco og prater, sier Britt-Helene og bryter ut i en klukkende latter. Hun ler mye. Det skal være litt liv og røre, synes Britt-Helene, som har alltid vært vant til å ha en stor familie rundt seg.

– Jeg hadde en fin barndom og vokste opp med en stor familie med tre søsken i Årdal. Faren min var fra Nordland, mens moren min var fra Vestlandet.

Tidlig inn i voksenlivet

Nærheten til naturen har alltid vært viktig for Britt-Helene, og hun har tilbragt det meste av sitt voksne liv i vest. Hun prøvde seg på fire år blant lekre hus og asfalt i Askim, men fant snart ut at det var blant skog og fjell hun trivdes best.

– Jeg liker veldig godt å gå i fjellet, og utenfor der jeg bor, renner elven. Det bor kun 5000–6000 mennesker i hele bygda, så det er lett å finne tid og plass for stille stunder.

Med fire barn og huset fullt av dyr er det lett å forstå dette behovet. Britt-Helene begynte dessuten familielivet tidlig.
– Mitt første barn fikk jeg da jeg var 18 år, forteller hun.

– De første årene var jeg hjemmeværende før jeg begynte å jobbe på en aluminiumsfabrikk, opplyser hun.

Men i 2003 utdannet hun seg til blomsterdekoratør. Nå jobber hun mest med å utvikle og utøve evnene sine.

Alternativ mor

Kanskje var det på oppdagelsesferd alene i skogene at hun utviklet sine medfødte evner som klarsynt og healer, for Britt-Helenes mor var ifølge henne selv alternativ.

– Hun var klarhørt, og hun mente at jeg hadde de samme evnene som henne. I tillegg fant hun ut at jeg også hadde healende evner, forteller Britt-Helene.

– Hvordan oppdaget dere dette?

– Det var flere episoder. En gang gjorde jeg min mor frisk fra hodepine og influensa, og en annen gang var det en hendelse med en nabojente, sier Britt-Helene og gjør en liten pause.

– Hun døde av hjernehinnebetennelse, og kanskje hørte jeg henne dø, for jeg kunne høre henne skrike enda hun ikke hadde vært hjemme den helgen.

Dette skjedde da Britt-Helene var i 20-årene.

Gir folk et bedre liv

Britt-Helene følte seg ofte annerledes, og hun opplevde det å ha evner som ikke alle andre hadde som noe som var vanskelig å håndtere. Hun tok inn følelser fra tilfeldige voksne og venner av foreldrene.

– Jeg forsto ikke hva evnene var, men jeg fikk en aha-opplevelse da jeg leste om Anne Elisabeth Westerlund. Hun snakket også om det å kunne bruke tankens kraft og å benytte seg av hvit magi.

Britt-Helenes øyne lyser opp. Hvit magi er noe som virkelig står blant favorittutøvelsene hennes.

– Jeg kan hjelpe folk til å få det bedre med hvit magi. Jeg har brukt det til å få ny bil, et flott hjem og ny mann, sier hun og smiler.

Hjelper mange

For Britt-Helene er ikke hvit magi noe hokuspokus. Hun mener det ikke er snakk om å komme i kontakt med ånder, men snarere at det handler om å komme i kontakt med en kraft.

– Jeg har tro på at du kan helbrede livet ditt ved hjelp av tankens kraft, og når jeg jobber med å komme i kontakt med den magiske kraften, benytter jeg trommer. I seremonien ber jeg engler og hjelpere om å få i gang de gode prosessene. De har det blitt flere av, røper Britt-Helene entusiastisk.

– Jeg har også hjulpet folk med å få tilbake folk de savner i livet sitt, legger hun til litt mer alvorlig.

Begynte sent 

Lenge var det å ha evner og å benytte dem noe Britt-Helene bare gjorde for gøy. Hun tok ulike kurs innen sjamanisme, gikk på dyretolkskole, lærte seg reiki- og thetahealing. Og sakte, men sikkert kom hun i dypere kontakt med det som bodde i henne av alternative krefter. Hun kom også i kontakt med et miljø som til da hadde vært relativt ukjent.

– Jeg trives godt med å gjøre dette, og det er mange som ønsker hjelp med hvit magi. Det er flest kvinner som ringer meg, men det er også menn og folk er i alle aldre. Det aller beste er å ta imot folk på spåtelefon, synes Britt-Helene.

Ettersom hun er utdannet dyretolk, er det også mange som gjerne vil ha hjelp til å finne igjen savnede dyr.

 Jeg hjelper gjerne, jeg vet jo hvor viktig dyrene er for folk, men det kan fort bli intenst.
Britt-Helene smiler, hun er et av disse menneskene som gnistrer av positivitet.

– Hva vil du si at folk kan forvente om de ringer deg?

– Jeg er veldig ærlig i tilbakemeldingene jeg gir. Jeg sier det som jeg ser, enten om jeg er usikker eller det jeg ser er godt eller vondt, forklarer hun, og utdyper hvordan hennes klarsyn fungerer.

Liker å hjelpe

– For eksempel hadde jeg en jente som lurte på om jeg kunne hjelpe henne med å finne igjen et nøkkelknippe hun hadde mistet. Da kunne jeg se hvordan hun så ut på håret og hva hun hadde på seg den dagen. Jeg så også at hun satt i en bil, og ved siden av så jeg venninnen, og jeg beskrev fargene på buksen til venninnen. Det stemte på en prikk, og hun fant nøklene sine.

Tilfeldig eller ikke, Britt Helene har mange slike historier, men viktigst av alt er kanskje det som driver henne til å jobbe med dette.

– Jeg liker å hjelpe andre mennesker og går veldig inn for dette. Av og til lar jeg også dyra mine hjelpe folk. Når jeg har valper og det kommer noen for å kjøpe dem, så kan jeg se hvilken hund som vil passe for kjøperen. Men nå må jeg løpe, for i dag skal den ene av malteserne mine få valper, avslutter hun smilende. Den utvidede barneflokken går først.

Britt-Helene er på Krystallkulen og hennes Facebook-side er Britt-Helene Spå Tarot Synsk

Du treffer Britt-Helene på tlf. 829 95 395. (kr. 26,00/min)