Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Klarsynte i norsk historie

Odd Skarstad er interessert i parapsykologisk forskning, og har skrevet boken «Fra Platon til Snåsamannen til Åndenes makt».

15. november 2018 @ 19:00 - 22:00 UTC+0

Odd Skarstad vil fortelle om de klarsynte i norsk historie. De som hadde en sans for mye, eller noen ulike sanser mer enn folk flest, møtte ofte motstand og mistenksomhet.

Det gjaldt særlig fra øvrigheta og autoriteter i samfunnet, noe som vi skal høre ofte virket svært vondt og krenkende for de klarsynte. Men folk som trengte hjelp fra ukjente krefter som kunne utrette mirakler, lot seg ikke affisere av embets­menns akademiske floskler. Folk dro i hopetall til de som hadde rykte på seg som gode samaritaner, men som samtidig kunne bli omtalt som bygdetullinger og bli utstøtt og latterliggjort. Vi skal huske at nettopp de har vært til uvurderlig hjelp for de som søkte en siste utvei. Historien om de klarsynte er historien om mang en menneskelig tragedie, både for fortvilte mennesker og for de synske selv. Skarstad vil også gi en presentasjon av et utvalg av ulike paranormale temaer og hendelser, og dessuten søke å si noe om årsaker og sammenhenger.

Odd Skarstad ble født i 1940. Han ble utdannet cand. oecon. ved Universitetet i Oslo og arbeidet senere ved Statistisk sentralbyrå, Transportøkonomisk institutt og Finansdeparte­mentet. Han er nå pensjonist. I de senere år har hans interesse vært rettet mot parapsykologisk forskning, og han har skrevet boken «Fra Platon til Snåsamannen til Åndenes makt».

Alle møter i NPS finner sted presis kl. 19.00 på FREDRIKSBORG, Fredriksborgveien 18, Bygdøy, Oslo, hvis ikke annet er oppgitt.

Entre Medlemmer: Gratis entre, unntatt ved utenlandsbesøk kr. 50. Ikke medlemmer: Kr. 100 på alle møter. Studenter kr. 70, men gratis ved utenlandsbesøk.

Adkomst: Bygdøybuss nr. 30 til Fredriksborg stoppested. Fra Jernbanetorget (foran Oslo S), reisetid 19 minutter.

Ved egen transport, kjør til Vikingskipmuseet og fortsett ca.100 m i retning Kon-Tiki-museet. Avkjøring til venstre inn Fredriksborgveien. God parkeringsplass.

Detaljer

Dato:
15. november 2018
Tidspunkt
19:00 - 22:00
Nettside:
http://parapsykologi.no/hvaskjer.shtml#treff

Arrangør

Norsk Parapsykologisk Selskap (NPS)
Telefon:
67 53 48 84
Epost:
informasjon@parapsykologi.no
Nettside:
http://parapsykologi.no/index.shtml

Sted

Fredriksborg
Fredriksborgveien 18
Oslo, 0286 Norge
+ Google Map
Telefon:
67534884
Nettside:
http://parapsykologi.no/index.shtml