Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hvordan forberede seg til døden?

11. mai inviterer Scientific & Medical Network Norge til åpent seminar med den anerkjente pioneren dr. Peter Fenwick på Litteraturhuset i Oslo. Fenwick vil ta for seg temaet nær-død og dødsleieopplevelser. Teamet er ikke-dualitet i liv og død.

11. mai @ 10:00 - 17:00 UTC+0

NOK500

Dr. Peter Fenwick er en anerkjent nevropsykiater og nevrofysiolog fra England. Han vil dele sine erfaringer og den siste vitenskapelig kunnskapen om bevissthetsforskning og meditasjon. Han er en driftig og dyktig foredragsholder som er klar i tanken, har et godt hjerte og glimt i øyet.

Han har tidligere holdt to gode seminarer i Oslo om nær-død-opplevelser og om opplevelser og omsorg ved livets slutt. Foredraget vil foregå på engelsk, men Fenwick snakker tydelig engelsk.

Temaene han vil ta opp om handler om en ny forståelse av hvordan vi dør og hvordan vi skal forberede oss på døden. Nye data tyder på at det er viktig å ha en forberedelsesperiode før man skal dø, og at det finnes en rekke strategier vi kan bruke til å forberede oss selv. Det å dø er en veldig åndelig prosess, og forståelse for dette er viktig for å unngå terminalangst og rastløshet.


Forstå endringen i bevissthet fra dualitet til ikke-dualitet

Det har alltid vært en forståelse at for å bli en «guru» trengs det mange år med trening – helst i en hule i Himalaya. Den moderne tilnærmingen til dette er at det er mer sannsynlig at sju års hardt arbeid med å rydde sinnet i mange tilfeller er tilstrekkelig. Det er ikke så godt kjent at dette skjer mye mer spontant enn man tidligere trodde.
(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Boka The Art of Dying er skrevet av Peter og Elizabeth Fenwick.

Meditasjon og lysopplevelser
I de fleste kjente kulturer er det en veldig lang historie om forholdet mellom lys og åndelige erfaringer, for eksempel lyset man ser under meditasjon eller på dødstidspunktet. Nylige bevis tyder på at spesielle mennesker har mulighet til å generere lys som andre kan se. På foredraget vil Fenwick se på en slik person og vitenskapen som underbygger denne transformative kraften.

Peter Fenwick er en viktig og dyktig foreleser. Han er emeritus i neuropsykiatri ved Maudsley sykehus i London og emeritus seniorforeleser ved Institutt for psykiatri. Han har også oppdrag ved tre andre sykehus. For ti år siden var han styremedlem i Prince of Wales Foundation for Integrated Health. Han er president for det vitenskapelige og medisinske nettverket og for Horizon Foundation, og er tidligere styremedlem for studieforeningen. Sammen med sin kone Elizabeth har han skrevet mange bøker om bevissthet og død, senest om kunsten å dø – The Art of Dying.

Praktiske opplysninger:
Litteraturhuset Oslo, lørdag 11. mai, kl. 10 – 17 (lunsj 12-13)
Sal: Amalie Skram
Inngang: kr. 500 (i døra, vipps eller kontant) (lunsj ikke inkludert)
Merk: Forhåndspåmelding sikrer reservert plass. Send epost til dahlperchristian@gmail.com

Detaljer

Dato:
11. mai
Tidspunkt
10:00 - 17:00
Kostnad:
NOK500
Arrangement Tags:
, ,
Nettside:
http://litteraturhuset.no/arrangement/ikke-dualitet-i-liv-og-dod/

Arrangør

Scientific & Medical Network Norge
Epost:
dahlperchristian@gmail.com
Nettside:
https://explore.scimednet.org/

Sted

Litteraturhuset Oslo
Wergelandsveien 29
Oslo, 0167 Norge
+ Google Map
Telefon:
22 95 55 30
Nettside:
http://litteraturhuset.no/