Fred i sjel og sinn

Dagens refleksjonskort denne lørdagen 1. august ble sinnsro, som er fred i sjelen. Det er en vedvarende følelse av tro og tillit til at alt er vel og bra.

Meld deg inn i dag og få tre måneder gratis abonnement


Tekst: Fra refleksjonskortet «Sinnsro», The Virtues Project

Å ha sinnsro innebærer at når vi opplever prøvelser, er vi aksepterende og fleksible. Vi tar ting som de kommer. Vi går inn i stillhet, refleksjon og oppmerksomhet. Sinnsro gir tankene våre klarhet og frigjør oss fra sterke følelser som kan svekke dømmekraften vår.

Når vi har sinnsro, lar vi ikke bekymringer eller frykt sette oss ut av balanse. Vi utvikler et fredelig nærvær. Vi er stillheten i vinden.

«Gud, sjenk meg sinnsro til å akseptere de ting jeg ikke kan forandre, mot til å forandre det jeg kan og forstand til å vite forskjellen.»

− Reinhart Niebuhr

Å praktisere sinnsro

Kortet er gjengitt med tillatelse fra The Virtues Project i Norge.

Jeg har tro på det gode i livet

Jeg tar imot prøvelser med verdighet og tillit.

Jeg er fleksibel i forhold til livets hendelser.

Jeg er omtenksom og reflekterende.

Midt i kaoset skaper jeg fred og ro.

Jeg er takknemlig for sinnsroens gave. Den beroliger sjelen min.

Om kortet

Kortet er trukket fra refleksjonskortene laget av The Virtues Project, som består av 100 dyder – indre verdifulle egenskaper. Kortene har universell visdom som kan vekke våre indre ressurser og bidra til at vi lever i tråd med våre dypeste verdier. Foto: 2005 JupiterImages Corporation.

«Mennesket kan sammenlignes med en gruve rik på edelstener av uvurderlig verdi, rik på indre verdifulle egenskaper, disse omtales i de ulike kulturer, religioner og filosofi som åndelige dyder.»

The Virtues Project i Norge

Facebook: Refleksjonskort

The Virtues Project International

Her kan du lese en artikkel om kortene: Bli bevisst på bruken av dyder