Hva skjer i mai?

Kom mai du skjønne, milde! Plutselig er vi allerede i mai måned! Tiden flyr, selv i disse koronatider. Dette bli kanskje den mai-måneden du kommer til å huske best når du ser tilbake på livet ditt senere.

I denne mai-måneden blir det ingen russefeiring slik vi er vant til, heller ingen store samlinger på 1. eller 17. mai. Alle tilstelninger og feiringer som inkluderer masse mennesker er avlyst. Dette kan føles rart og du er nok ikke alene om du føler på følelser som sorg for det som vi ikke kan være med på.

Transformasjon både i naturen og hos mennesker

Mai er den måneden hvor naturen virkelig kommer til live og vi er mer ute. Frøene som er sådd spirer og gror seg sterkere for hver eneste dag. Løvet spretter og verden transformeres fra en brun og grå palett til en herlig lysegrønn en. Blomster titter opp grøftekanter og i bed, fuglene kvitrer, sola varmer og det er ikke få som er litt våryre i denne nydelige tiden.

Mai er en flott måned med masse energi og skaperlyst. Mange er også våryre og kjærligheten blomster.

Du er kanskje mer sosial enn ellers på året og ofte er dette en tid hvor kjærlighetslivet blomstrer. Både eksisterende forhold og nye kan oppleve mer nærhet, kos og seksuell glede. Dette er også knyttet til din kreative side, altså lysten til å skape. Kanskje du kan bruke denne transformerende energien til å la din kreative side blomstre og hjelpe deg å fylle ut eventuelle «hull av savn» som du kanskje kan føle på?

Det er en perfekt tid å starte på nye prosjekter og planer. Kreativiteten og energien er naturlig mer på plass enn ellers i året. Se på mulighetene som åpner seg nå, lev i flyt og sett i gang med ditt drømmeliv.

Videre i denne artikkelen tar jeg for meg månefaser, paganistiske høytider og hva tarotkortene sier om denne nydelige vårmåneden. God lesning!

Månefaser i mai:

Fullmåne i Skorpionen 7. mai kl. 12:45:

7. mai kl. 12:45 er det fullmåne i Skorpionens tegn.

Har det vært mye følelser, irritasjon og frustrasjon den siste tiden? Hvis dette er tilfellet så får du i starten av mai en glimrende mulighet til å gi slipp på dette. Den 7. mai klokken 12:45 er det fullmåne igjen, og denne gangen er det i den mystiske og kraftfulle Skorpionens tegn.

Under fullmånen er det en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

Vi har alle Skorpionen et eller annet sted i vårt horoskop. Denne energien er intens, granskende, mystisk, ganske sexy og den har også en tendens til å henge seg opp og ha problemer med å gi slipp. Så er det noe eller noen som har plaget deg en stund, så er dette den ultimate fullmånen å tilgi og gi slipp på disse vonde tankene.

Bli med og mediter under fullmånen 7. mai. Gi slipp og kom deg videre.

Ved å tilgi mener jeg ikke at du skal akseptere dårlig oppførsel og hendelser som har plaget deg, men ved å tilgi så er det som om du kutter et bånd mellom deg og det som plager deg. Du bruker kjærlighet til å befri deg fra situasjonen og du kan gå videre. I noen tilfeller må du gjenta denne prosessen flere ganger. Les gjerne mer om tilgivelse og hvordan du kan gjøre dette her. 

Bli med og gi slipp og mediter under fullmånen på online meditasjonskveld med Ragna.

Les mer om hva du kan gjøre når det er fullmåne her. 

Nymåne i Tvillingene 22. mai kl. 19.38:

22. mai kl. 19:38 er det nymåne i Tvillingens tegn.

Kommunikasjon, kommunikasjon, kommunikasjon! Dette er hovedtemaet og det som er veldig fruktbart å jobbe med under denne nymånen. Når det er nymåne er det en flott tid å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid å starte med nye ting og ha en «ny start», man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen.

Denne nymånen er det kjempefint å jobbe med drømmer, mål, delmål og planer som har med kommunikasjon å gjøre. Tvillingene elsker å snakke, dele og være med mennesker. De er også gode til å se ting fra forskjellige sider. Så hvis du har noen tanker om å kunne snakke bedre med din kjære, dine venner og familie så er dette nymånen å jobber med. Dette gjelder også hvis du jobber med kommunikasjon i bedriften din eller jobben din. Hva er det du ønsker å forbedre og bygge videre på. Kanskje du kan manifestere frem noen bedre løsninger som når flere? Nå ut til eksperter, eller søk på nettet etter forslag som kan være ypperlig for deg. Alt som har med internett og kommunikasjon vil være veldig fruktbart å jobbe med under denne fullmånen.

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre når det er nymåne. 

Paganistisk høytid i mai:

I løpet av året er det 8 paganistiske helligdager eller sabbater. 1. mai er det Beltane som feires.

1. mai er det Beltane som er den paganistiske høytiden/ sabbaten hvor vi feirer den fruktbare jorden og den magiske vekstperioden som nå vil fortsette innover i sommeren og frem til høsten. Dette er en magisk, potent, vital og kreativ periode hvor prosjektene dine får en ekstra boost, kjærlighets- og seksuallivet kan få en oppblomstring og eventuell renessanse.

Beltane er en feiring av at både våren har kommet, aspektet fruktbarhet, samt seksualiteten. Dette er en fantastisk tid å starte nye prosjekter og jobbe videre, under denne sabbaten og videre inn i mai vil du få ekstra energi til å skape masse.

Les mer om Beltane og hva du kan gjøre for å feire denne sabbaten i egen artikkel her.

Hva sier tarotkortene om mai måned:

Hva sier tarotkortene om mai? Kortstokk: «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington.

Hovedtema i mai:

Det kan se ut som at mai blir en måned som blir fylt med følelser og fokus rundt hvordan disse kanskje styrer deg.  «King of Cups » eller vannkongen som han kalles på norsk er full av følelser. Han er romantisk, nyter livet og er glad i de dype og viktige samtalene. Så se ikke på det som rart om du plutselig skulle bli litt filosofisk og følsom denne herlige vårmåneden. Vannkongen har også god oversikt over sine følelser og reaksjonsmønstre ut i fra disse. Med andre ord, han kjenner seg selv godt.

Koronaviruset har fått oss til å måtte søke ekstra innover i den siste tiden da vi alle har måtte tilbringe mer tid fra mennesker. Dette kan bety at du nå i mai kommer enda mer i kontakt med følelseslivet ditt og hvordan du reagerer til forskjellige hendelser. Du vil bli tryggere på deg selv og begynne å gjøre mer av ting som gir deg glede og overskudd.

Mulig utfordring eller læring i mai:

Et lite virus har greid å sette store deler av energistrømmen  «penger » og  «økonomi» helt på hodet de siste månedene. Og for mange, både store selskaper, men også privatpersoner, har dette en stor innvirkning på livet.  «Five of Pentacles », eller fem mynter som det heter på norsk, viser at et mulig utfordring og læringsprosess for mange i mai vil være at vi som samfunn og privatpersoner ikke har like mye penger og materielle goder som før. Dette trenger ikke å bare gjelde mengden penger, men også friheten vi er vant til, som nå er kraftig redusert.

Selv om regjeringen har gradvis begynt å åpne opp barnehager, skoler og bedrifter, så må vi alle ta ekstra med hensyn ved å holde avstand, ikke klemme, og så videre. Dette kan kjennes tungt på kroppen og sinnet, for vi er sosiale dyr og mange av oss trives best i flokk. Her kan det være nyttig å bruke takknemlighet aktivt som et verktøy når ting føles tungt. Fokuser energien, tankene og tiden din til å fokusere på det som er bra og positivt i livet ditt. Desto mindre tanker og bekymringer du sender til begrensningene, desto mindre makt har disse tankene over deg.

Gave fra universet i mai:

Her var ikke tarotkortene snauere enn at de kom med et kraftfullt kort fra Den store arkana. Kortet ble ingen ringere enn selveste «Death», eller døden som det heter på norsk. Ikke frykt dette kortet, for selv om navnet kan skremme, så er det et fantastisk kort som viser at du og mange andre er inne i en vidunderlig og kraftfull transformasjonsfase.

Døden kommer til oss når noe i det livet vi har må «dø» for at noe annet skal bli født. I mai så ser det ut til at mange av oss, inkludert deg som leser dette, må gi slipp på enkelte tanker og forventninger om hvordan hverdagen og samfunnet bør være. Et eksempel er alle de fine festdagene vi pleier å feire sammen. Dette vil føre til stor lettelse og et steg videre. Vi kan fortsatt feire, men på en annen måte. Her gjelder det å gi slipp på alle tankene og indre sannheter om hvordan ting «burde» være. Vit at det er like tøft og utfordrende for alle og ved å snu tankesettet, så vil noe nytt og fantastisk få rom til å gro i deg.

Dette blir en gave, en lettelse og glede da man innser det. Bruk denne unntakstilstanden vi nå lever i til å planlegge, drømme og begynne å arbeide med ditt drømmeliv. Dette er for mange en unik mulighet til å starte på ny. Hva venter du på? Reis deg, ta tak i din indre kraft og la dine indre drømmer fødes!

Fokuser på den fantastiske naturen som spirer og gror rundt oss nå. Her hilser jeg på et av mine favorittrær. Foto: privat.

Ønsker deg en magisk mai måned med masse glede og skapelse!

God Beltane på 1. mai og god 17. mai når den tid kommer! 💗

Maiklem fra Ragna 😊

Ønsker du å bestille fjernhealing eller veiledning av Ragna, sjekk ut hjemmesiden her.