Hva skjer i april?

April starter med påskefeiring og forhåpentligvis har Kong Vinter sparket fra seg det siste av snø, kulde og frost.

April starter med påskefeiring og forhåpentligvis har Kong Vinter sparket fra seg det siste av snø, kulde og frost og vi kan nyte varmen som blir sterkere og sterkere med sola og det som har blitt lengre og lengre dager. Med dette sagt så håper jeg at de som er glad i gå på ski får kost seg med dette i påsken.

Dette er den andre vårmåneden og vi merker at naturen virkelig begynner å komme til live. Kanskje du denne måneden kan kjenne litt etter hvordan dine personlige mål, drømmer og ønsker ligger an? Pleier du dine spirer med nok vann og næringsrik jord? Hva skal til for at de blir sterke nok til å tåle vær og vind senere i år? Noe å tenke på i solveggen denne påsken!

Gammel overtro og spådommer man kan jobbe med i april: 

Dette er vers, råd og spådomstips som Sverre Østen har samlet i sin bok Hva dagene vet. Disse rådene er med som underholdning og litt herlig undring. Mye her kan gi gjenklang i dag som da disse rådene ble til for mange år siden. Spesielt værtegn kan være morsomt å følge med på! Her kan du lese et lite utdrag fra april spår, eller Fåremåned spår, som måneden ble kalt fra gammelt av:

April spår:
Om påskedag lite det regne vil
sa slår ikke frøhøsten
dette året til,
men om det på denne dag
blir strålende vær,
rikelig smør det i vente er.
Den selvsamme dag
er det også godt å avvenne barn
som morsmelk har fått.
I Guds navn skal det begynne,
deretter dem til lærdom og gudsfrykt skynde.

Vårens kraft skyter fart i april
etter vinterens hvil.
Alle fødes på ny, gjennom vidåpne porer
væskene søker rive og slite i kroppen
mens blodmassen øker.
Sørg for åpning hver eneste morgen
tøm foten den rette åren,
men dog ei 7. og 15. april.
Nå skal man bruke god drikk
som gir menneskene et sunt liv.
Reddiker og dess like
skal man ikke bruke i overflødighet,
det gir ondt blod.
Det er godt å holde bryllup, kjøpe og selge,
dertil å så og plante i april.

April sier:
Fåremåned, kalle man meg,
og så å pløye lærer jeg deg,
kopper jeg gjerne også lar sette,
at jeg kan bevare min sunnhet etter dette.

Fra s. 124 i Sverre Østens bok Hva Dagene vet.

Månefaser i april:

12. april kl. 04:30 er det nymåne i Værens tegn.

Klokken 04:30 den 12. april er det nymåne igjen. Denne gangen i Værens tegn. Ta styringa i ditt eget liv og se på dine personlige mål for de neste tolv månedene!

Når det er nymåne er det en flott tid å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Skriv gjerne ned ønsker, planer og begynn å manifestere dine drømmer nå!

Denne nymånen er i den naturlige lederen og kraftfulle Værens tegn. Dette er en perfekt tid for deg å se på dine personlige mål de neste tolv månedene. Astrolog Yasmin Boland mener at når vi går inn i Værens tegn så starter det astrologiske nyttår. Se på dette som en unik mulighet til å komme i kontakt med dine forsetter og planer for deg selv dette året!

Les mer om hvordan du kan jobbe med nymånen her. 

27. april kl. 05:31 er det fullmåne og supermåne i Skorpionens tegn.

Når det er fullmåne er det en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokuser på takknemlighet.

Skorpionen er et av de mest mystiske, fryktløse og dype tegnene i zodiaken. En balansert Skorpion er ikke redd for å grave i de mørkere og mer tabubelagte temaene i livet, som f. eks. seksualitet og penger/ materiell status. Mennesker i dette kraftfulle tegnet glemmer aldri og ser tvers gjennom løgn og uærlighet.

Å tilgi er kanskje ikke det letteste for dette dype og intense vanntegnet. Det kan hende at det kommer opp noe bitterhet, sjalusi og andre vonde følelser overfor andre, eller deg selv, under denne supermånen. Bruk denne fantastiske muligheten når det også er «supermåne»  til å tilgi og gi slipp! Supermåne vil si at månen er så nære jordkloden som den kan være.

Her kan du lære mer om hvordan du kan jobbe med fullmånen.

Hva sier tarotkortene om april?

Jeg tar en rask titt på måneden fremover med tarotkortene mine.

Kortstokk brukt for denne måneden et «Druid Kraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm.

Hovedtema i april:

Tre Mynter betyr at april vil bære preg av kreativt samarbeid!

Hovedtemaet for denne nydelig vårmåneden ble Three of Pentacles som er det samme som Tre Mynter på norsk.

Dette kortet står for kreativitet, samarbeid og er et flott jobbkort med tanke på prosjekter. Kanskje du denne måneden kan være enda mer kreativ på jobben? Hva kan du gjøre for å skape et godt samarbeid som fører til et godt resultat takket være forskjellige kvaliteter og kunnskap som har blitt satt sammen?

April kan også være en fin tid å være kreative og tenke langsiktig, altså legge planer for tiden fremover (ut året kanskje?), dette er en tid for vekst. Kos deg med visualisering, planlegging og planting av nye ideer! Det som skjer av idémyldring og samarbeid i denne måneden vil gi resultater i fremtiden. Vær kreativ og jobb sammen med noen, ikke vær redd for å be om hjelp og støtte med dine kreative prosjekter.

Mulig utfordring eller læring i april:

Med Magikerens kraft kan du manifestere deg den virkeligheten du selv ønsker. Husk å tenkte positivt!

Som mulig utfordring eller læringsprosess kom den magiske og kraftfulle The Magician fra Den store arkana. Dette er det samme som Magikeren på norsk. Og ja, her kan virkelig magi skje.

Når Magikeren kommer inn i livet ditt, ja, da kan alt skje! Dette kortet forteller deg at i april er dagen du kan lage den virkeligheten du selv ønsker. Dette er et veldig kraftfullt kort som viser at du kan skape det du vil, du har ressursene som kreves så slutt å tvile på deg selv. Manifesteringskraften din vil være ekstra kraftfull nå i april! Men pass på tankene dine, hold de positive og visualiser suksess!

Dette kortet kan bety at du i april føler at denne kraften nærmest er overveldende og at du ikke helt vet hvor du skal begynne! Det kan også hende at du fortere enn ellers faller ned i negative tankespor. Bruk takknemlighet i din spirituelle praksis og løft energifrekvensen din slik at du kan manifestere fra et så positivt ståsted som overhode mulig.

Gave fra universet i april:

Kreativiteten og skaperkraften vil blomstre denne vakre vårmåneden med Keiserinnen ved din side.

Som gave fra universet kom enda et kort fra Den store arkana. Den vakre Empress eller Keiserinnen fra kommer som en gave fra universet i april. Keiserinnen er en arketype fylt med feminin energi, glede, kreativitet, fruktbarhet og overflod. Kreativiteten kan strømme over denne måneden og bruk det for alt det er verdt hvis dette gir gjenklang hos deg.

Keiserinnen står også for skjønnhet, feminin kraft og velvære. Kanskje dette er måneden du booker deg en massasje, ansiktsbehandling eller kjøper deg noen nye klær eller sminke? Et varmt deilig bad med eteriske oljer og salter er heller ikke å forakte. Behandle deg selv som den Gudinnen eller Guden du tross alt er!

Når denne arketypen beærer deg med sitt nærvær er det også et tegn på at noe stort, et prosjekt, nyheter og ideer er på vei til deg. Lov og prosjekter bæres alltid vellykket frem av Keiserinnen. Vær åpen og bevisst denne måneden på mennesker du møter, tanker du får og hva som inspirerer deg. April kan du være en alkymist og lage gull ut av gråstein om du vil det! Bruk denne magiske vårmåneden vist!

Ønsker deg en vidunderlig og magisk april måned!

God påske!

Virtuell klem og god energi sendes fra Ragna 😃

Kilder:

Spread the love